Skip to main content

Hvor mange penge bør man bruge på gadgets?

75
0

Vi elsker alle sammen gadgets, men hvor mange penge bør man egentlig bruge på det? Grunden til, at det er svært at sætte et konkret beløb på, skyldes, at det kommer helt an på, hvor mange penge du tjener.

For nogle som tjener 40000 kr. om måneden, vil et par tusind kroner ikke have den store påvirkning på deres økonomi. Men det er klart, at hvis du kun tjener 18.000 kr. om måneden, så har det en helt anden betydning. I sidste ende er det langt mere interessant at fastsætte et beløb, som du godt må købe gadgets for. Eller du godt må forbruge for, så kan du selv vælge, hvor mange penge du vælger at benytte på gadgets. Man siger typisk, at man skal forsøge at leve for 70% af sin indtjening. Dvs. at inden for disse 70% skal du også købe dine gadgets.

For det meste vil vi ikke anbefale dig, at du låner penge for at købe gadgets, da de fleste kan du godt undvære. Men i nogle tilfælde kan der være gode grunde til det. Der findes f.eks. sms lån 30 dage, hvor du først betaler renter efter 30 dage. Dvs. at hvis der er en gadget, som du godt kunne tænke dig, men som du først kan købe, når du får løn, så kan du købe den rentefrit med et af disse lån. Du skal være opmærksom på, at der kan være oprettelsesgebyr osv. Men denne type lån er populære, og det er også grunden til, at du ser flere Google søgninger som lån penge nu. Du skal altid overveje, om det er en god idé for din økonomi at låne penge. Især når det kommer til sådan noget som gadgets.

Hvis du elsker gadgets, så kan du overveje at sætte et maksimum på 10% af af din økonomi. For de flestes tilfælde ville det svare til et ret stort beløb, men i dag kan du også få gadgets i alle prislejer, så det behøver ikke engang at være helt ude i hampen.

 

En fast procentdel giver langt mere mening end et fast beløb.

Tags

David