Skip to main content

Guide: Hvad skal jeg se efter, når jeg skal vælge et el-løbehjul

62
0

De seneste år, og især de seneste par måneder, er el-løbehjul blevet det nyeste nye i mange større byer. El-løbehjul har gjort deres indtog i de fleste storbyer, og de er blevet yderst populære – især blandt de unge. Du kan også finde el-løbehjul andre steder end i storbyens vilde natur. Privatejede el-løbehjul begynder at blive populære på samme måde som de frit tilgængelige el-løbehjul. Da det er et nyere koncept og teknologi, kan det være svært at vide, hvad du helt præcis skal kigge efter i et el-løbehjul. Det er derfor en god idé at gøre brug af en el-løbehjul test, inden du køber et.

Hvilke funktioner skal et el-løbehjul have?

Det vigtigste inden for el-løbehjul er blot, at du føler dig godt tilpas på den, og at den kører flydende med dig. Hvis du vil lidt dybere ned i specifikationerne, er der her nogle af de vigtigste aspekter i et el-løbehjul:

  • Hjulstørrelse. Hjulene bør være over 20 cm i diameter. Hvis de er mindre end det, giver det ikke nogen behagelig køretur, og hjulet kan nemt komme til at sidde fast i huller el.lign.
  • Hjulmodel. Hvis du har et fladt og rent område at køre i, er luftfyldte hjul at foretrække, da de giver en flydende køretur. Solide hjul er bedst til ujævne overflader med mange udfordringer som glas m.m.
  • Hastighed. Du bør undgå at gå efter en ekstrem høj hastighed. Der er ingen grund til at købe et elløbehjul, der kan køre ekstreme hastigheder, når loven siger, man højest må køre 20km/t (i byer).
  • Bremser. Det bedste inden for bremser er diskbremser eller ”drumbreaks”. De kræver dog også en højere grad af vedligeholdelse
  • Batteri. Dette kommer an på, hvor langt du plejer at køre. Generelt set vil 20km på en opladning være rigeligt, men gerne mere.
Tags

David