Skip to main content

Gadgets er vel kun for mænd – eller…?

131
0

Skulle det være gået nogens næse forbi, så er elektronik og dermed også gadgets ikke længere kun for mænd. Det er ikke kun mænd, der ved noget om, synes om eller køber elektronik eller gadgets. Kvinder som Christiane Vejlø har været med til at få kvinder op af stolene og interesseret i gadgets de sidste mange år. Men er det så, ligesom man i mange år talte om med kvinders påklædning i den politiske verden og i forretningsverdenen, sådan at kvinder ”adopterer” den mandlige interesse for og viden om gadgets? Eller finder der også en feminisering sted inden for gadgets? Det korte svar er ja. Her vil vi komme med eksempler på de mere feminine eller kvindelige gadgets.

Det kan naturligvis diskuteres, hvad man anser for at være feminint eller kvindeligt, men her kommer et par bud på typer af gadgets, som kunne have særlig interesse for kvinder.

 

En højttaler er en gadget, som betyder en del for rigtig rigtig mange mennesker. Lige fra det at høre radio eller musik til at se film eller serier, høre podcasts eller lade børnene falde i søvn til lidt rolig musik – om det er derhjemme eller på stranden, er i dag ikke så vigtigt, det hele kræver en højttaler. Og det betyder, at der er gået mode i denne, for de flestes vedkommende, i dag trådløse og transportable gadget. Når der går mode i noget, går der oftest også design i det. Og det er der så sandelig også gået i højttalere. Alt lige fra størrelser, former og farver – men også materiale – betyder noget i forhold til højttalere i dag. Det betyder, at det er muligt at få næste lige hvad hjertet og øjnene begærer inden for højttalere. Både mange kvinder og mænd går op i mode, design, udseende og at ting passer sammen og er designet praktisk. Og dermed kan vi også konstatere, at højttalere kunne være en gadget, kvinder kunne gå op i. Højttalere i dag fås med ”omskiftelige” betræk, så de kan matche det rum, de nu skal stå i samt vaskes, hvis der skulle komme chokoladefingre på, når børnene har haft den med på værelset. Højttalere fås i næsten alle størrelser og former. Højttalere fås sågar i genbrugstræ. Så er genbrug og miljøbevidsthed noget man sætter højt, kan denne gadget også opfylde det krav…

 

I tråd med det der måske betyder lidt mere for nogen kvinder end visse mænd, når det handler om lyd, nemlig designets udtryk, gælder det samme måske også denne gadget: En phonebed. Det bliver, igen og igen, undersøgt hvem der – statistisk set – rydder mest op og gør mest rent i børnefamilier, mænd eller kvinder. Svaret på undersøgelserne viser hver gang, at det er kvinderne. Derfor må det også være nogenlunde sikkert at påstå, at det må betyde en del for kvinder med gadgets, der kan hjælpe med at holde orden på hjemmet og vigtige ting såsom børn og voksnes mobiltelefoner. Der er lavet en del forskellige bud på opladerstationer, der hjælper med at ”holde orden på” mobiler og tablets, og deres opladere. Nogen er af bedre kvalitet end andre, nogen fungerer bedre end andre, og nogen er smartere end andre. Smartness er naturligvis også en smagssag. Et bud på en sådan gadget er den såkaldte phonebed, som rent faktisk ligner en lille dukkeseng med sengetøj og det hele. Andre er meget minimalistiske – og andre igen er fx lavet i træ.

Tags

David